Potatisen

Dagens inlägg tillängas kanske den mest folkkära basråvaran i många, många rätter - Potatisen. Nymodigheter som pasta och ris kanske kan konkurrera med Potatisen, men om man ska se till användningsområden är Potatisen helt oslagbar. Detta inlägg listar vad man kan använda en potatis till.

1. Kokt Potatis - En klassiker. Enkelt, snabbt och funkar till det mesta som har någon form av sås.
2. Stekt Potatis
a. Råstekt - Likt ovanstående väldigt enkelt, och själv föredrar jag stekt. Men, kan tendera att bli lite hårda.
b. Stekt efter kokning - Absolut bästa formen av stekt potatis. Mums!
c. Ungsstekt - Stekt i ugn utan kokning. Funkar bra till mycket.
3. Bakad potatis - Å så gott, synd bara att man inte gör det oftare. Serveras med smörgrotta och kryddor.
4. Friterad potatis (Pommes) - På gränsen till övergott, och säkerligen alldeles för gott för hälsans skull.
5. Mosad potatis - Gott till tex fiskpinnar. Helst gjort med smör, grädde+mjölk och lång bearbeting för fluffighet!
6. Chips - DAGS FÖR FREDAGSMYYYYYYYS!
7. Rå potatis. Va fan Håkan Bråkan Andersson?

Länge levande potatisen :D



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0