Behåll jacket!

En viss mobilleverantör har gjort reklam som riktar sig till folk som har telefonjack, det vill säga hela svenska folket. De vill ta bort jacket till förmån för det mobila bredbandet, som ska vara så extremt bra. Nej, det är inte bra. Här är varför:

Negativt med mobilt bredband
1. Volymgräns. Kanske bara vi som har det, men vårt mobila bredband har en volymgräns, som gör att man inte kan skicka/ta emot hur mycket som helst. Om volymgränsen överskrids sänks hastigheten.
2. Dålig hastighet. Redan innan volymgränsen överskrids är hastigheten inte den bästa, och fungerar mest för surfande och chattande. Tanka saker fungerar inte, inte heller att se på längre videoklipp.
3. Dålig täckning. Bara ICE.net och Telia har okej täckning, de andra har bara täcking över storstadsområden. Dåligt för oss som bor ute på landet.
4. Otymplig "dongel", som tar upp en usb-port på datorn. För en bärbar dator som redan har få portar är detta ganska irriterande.
5. Fungerar bara för en dator. Modemet kan kan bara kopplas till en dator, så ska man nätverka måste man ha en speciell (och dyr) router för detta. Mycket frustrerande.

Det finns en positiv sak med mobilt bredband, och den är ganska uppenbar.
1. Mobilitet. Med en bärbar dator är det perfekt med mobilt bredband, då man kan sitta var som helst och surfa. Dock kan man ju göra detta inom ett trådlöst nätverk också. Hur ofta använder man datorn mitt ute i skogen?

Så till er som funderat på att ta bort ett telefonjack, tänk om! Även om förflyttning från klassisk "marktelefon" till mobiltelefon är mycket praktiskt, försvinner då möjligheten till ADSL, som är oslagbart när det gäller internetuppkoplling.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0